Dating på nettet er i  bund og grund et spørgsmål om at udlevere sig selv, men man er nødt til at bruge sin sunde fornuft.

Det er nemt at oprette meget anonyme profiler på nettet uden oplysninger om f.eks. navn,  alder, område eller udseende (manglende profilbillede). Andre steder her på siden er der skrevet om hvor vigtigt det er at have eksempelvis et profilbillede, for at ens profil på dating-siderne bliver set og for at potentielle dates vil kontakte en.  Profilbilledet er simpelthen med til at skabe opmærksomhed omkring en selv, men er også med til at afmystificere hvem det er man skriver til og med.

Jeg havde forleden fornøjelsen at at blive inviteret på date. Vi havde skrevet sammen på nettet og også mange lange breve og skrevet om alt fra ønsker om børn til foretrukne ferieform, inden en date kom på tale. Profilbilleder havde han kun et privat galleri, som jeg dog fik adgang til med det samme. Alder, område og udseende var således de oplysninger jeg havde. Men er det sikkert at tage toget til den anden ende af landet, hvis man ikke ved mere om personen end at de helst vil til det sydlige Frankrig hver sommer og i hvilken region de bor?

Jeg var i hvert fald ikke tryg ved det. Al sund fornuft siger at man skal have så mange oplysninger om vedkommende, at man kan fortælle nogen hvor det er man tager hen. Første tommelfinger regel er at mødes på et offentligt sted, men det er jo ikke altid det kan lade sig gøre. Men jeg vil råde alle til, som minimum at have et mobilnummer på vedkommende og i hvert fald en omtrentlig adresse – og så gerne en gps på ens egen telefon der gerne fortælle hvor man er, hvis noget skulle gå galt. Jeg har altid aftalt med et par venner, at hvis de ikke har hørt fra mig inden der der og de heller ikke kan få fat i mig, skal de skynde sig at få fat i politiet, så jeg forhåbentlig kan komme hjem i god behold. Det gør mig tryg og så kan jeg også nyde min date, fordi jeg ved nogen passer på mig! – også selvom de nogen gange har siddet i den anden ende af landet.

For at passe på sig selv, er man altså også nødt til at udlevere noget af sig selv. Husk på at når din nye date spørg om personlige oplysninger er det ikke nødvendigvis et tegn på at man er stalker, men måske blot at man gerne vil passe på sig selv. Oplysnings strømmen er hver gang man møder en ny potentiel “eneste ene” en balancegang, som man sammen må finde. Men HUSK, det aller vigtigste er aldrig at bryde sine egne grænser og føler man sig utryg i situationen, skal man være sikker på at man kan komme ud af det. Man er sig selv nærmest og skal altid være mand eller kvinde nok til at vænne en date ryggen!


© Gennadiy Poznyakov – Fotolia.com

Kategorier: Artikler