Facebook Introduktion
De fleste bruger i dag en del tid om ugen på at tjekke deres Facebook profil. Det sjove med Facebook er at langt de fleste i dag har en profil, også er det selvfølgelig oplagt at spørge:
Kan man netdate på Facebook?

Oprydning på profilen
Først og fremmest skal ens profil kigges igennem. Er mit profilbillede OK? Hvilke statusopdateringer har jeg? Hvad er jeg fan af?

Når en pige ser ens profil bliver man først og fremmest bedømt på profilbilledet. Det kommer før alt andet. Det er meget vigtigt at ens billede er i orden. Vi referer her til vores guide på hjemmesiden omkring profilbilleder (der er dog lidt mere frihed da billedet her ikke skal godkendes). Sørg for at folk ikke er i tvivl om billedet er af dig samtidig med det er af høj kvalitet.

Har du statusopdateringer hver time skal man måske også overveje at rydde op i det, da det udstråler man ikke har noget liv. Samme gælder opdateringer fra alle mulige mærkelige spil.

Ideen med profilen er at man skal udstråle at: Jeg har et liv, jeg har styr på mit liv og jeg er en fed person.

Bemærk: Alt efter hvor offentlig ens profil er, så kan pigen måske ikke se så meget af ens profil.

Jamen Facebook er jo ikke en datingside?
En vigtig ting man skal overveje før man begynder at skrive til folk på Facebook, er netop at det ikke er en datingside. Derfor kan nogle piger se det som meget mærkeligt at du skriver til dem, når du ikke kender dem.

Der er mange veje man kan gå her:

* Være helt ærlig i første besked om at man ikke kender dem
* Ansøge folk som ven som det første, også indleder DE kontakten
* Skrive uopfordret og lade som om man kender personen
* One-liners
* … Og sikkert en masse flere

At finde en at skrive til
Når man vil finde nogle piger at skrive til er det bare at søge løs på Facebook. Søg i forskellige grupper, fangrupper, applikationer, venners venner osv. Hvis man gerne vil finde piger fra København, så kan man jo bare skrive til piger som er medlem af en fangruppe ”København”.

Personligt har undertegnede den regel at jeg ikke skriver til folk som jeg har fællesvenner med. Det har den ene årsag at jeg ønsker at mit netdating på Facebook forbliver en smule privat.

Der er det problem at nogle profiler har lukket for muligheden for at “skriv privatbesked” før man er venner. Det er desværre noget man er nødt til at acceptere, hvilket begrænser det antal piger man skriver til.

Hvad skriver man?
Når man har fundet en/flere piger man vil skrive til, så gælder de samme regler som der er beskrevet i vores basisguide.

Vi kan dog anbefale at man vælger en åbner hvor man har en ”begrundelse” hvorfor man skriver. Et typisk modsvar der vil komme er: ”hvem er du?”, også er det godt at have været ærlig fra starten.

Dog er der 2 veje at gå. Det er sådan at man meget hurtigt bliver stemplet som en person uden liv hvis man skriver til tilfældige piger på Facebook, og derfor er “mystik vejen” en mulighed. Hvis man bruger en one-liner som “is, vanilie eller vafler?” så kommer der typisk et mere “hvad?” svar, end et hadefuldt svar, som man desværre kan opleve med den “ærlige” metode.

De typiske svar
Da Facebook netop ikke er en datingside, så kan folk i starten være forholdsvis kritiske overfor dig. Derfor skal man være klar på svar fra pigerne som:

* Hvem er du?
* Hvorfor skriver du til mig?
* Ej det er mærkeligt det her…

Her kan man enten vælge at være ærlig eller tage pis på det. Igen skal man tage højde for at man IKKE ønsker at virke som en fyr der ikke har noget liv. Derfor kan mystiske åbnere som ikke er helt ærlige også være rigtig gode.

Hvor hurtigt svarer folk?
Overraskende nok så svarer de fleste piger meget hurtigt tilbage. Folk tjekker meget ofte deres profil, og de fleste får en mail når de får en privatbesked.

Ulemperne ved Facebook
Imens Facebook har den fordel at der er uendeligt mange piger at skrive til, så er der også en række ulemper. Der er blandt andet følgende ulemper:

* Pigerne kan i starten være meget kritiske overfor dig
* Man kender ikke nødvendigvis geografi, alder og status (single/kæreste)
* Det kan være svært at se et ordentligt billede af folk