Definition
Hvad ”Social Proff” betyder ligger i ordet hvis man oversætter det fra engelsk: ”Socialt bevis”. Det handler om at vise man er social. Tager man i byen alene og står over i hjørnet i en times tid, så er man stemplet til at være en usocial taber, og personens attraktionsniveau er helt i bund. Tager man derimod den samme fyr hvor han den samme time går rundt og snakker med tilfældige mennesker, og folk samtidig ser ud til at more sig sammen med fyren, så er personens attraktionsniveau væsentligt højere.

Social proff er et af de eneste elementer indenfor dating som er bevist videnskabeligt.

I forhold til Netdating
Ens første tanke kunne være at social proff ikke er vigtigt over netdating, eftersom at man ikke ser personen i virkeligheden. Det kunne ikke være længere fra sandheden.
Fordi man ved netdating meget hurtigt bliver afvist, og når man først er afvist er det næsten umuligt at ændre kvindens holdning. Derfor skal man bruge alle de metoder og teknikker man kan for at komme ind i søgelyset. Derfor er det meget vigtigt at hive fat i en af de mest kraftfulde teknikker: Social proff. Man kan bruge det på mange forskellige måder: Billeder, profilteksten, det man skriver til pigen og meget andet. Det gennemgås i flere detaljer senere.

Derfor skal man undgå
I en del af de værste mandlige profiltekster finder man direkte modsætningen af social proff:
– ”Der er ikke så mange der svarer mig, men jeg er altså en sød fyr..”
– ”Jeg har ikke så mange venner, men jeg håber på at udvide min omgangskreds..”
– ”Jeg svarer alle!”
Man skal for alt i verden undgå at tale negativt om ens sociale evner. Alle kvinder vil gerne have en socialt velfungerende fyr (der er undtagelser til alting, og kvinder med yderst lavt selvværd ville tænde på det modsatte). Man skal endvidere undgå profilbilleder med webcammet foran computeren, eftersom det bare viser at man ikke har fået taget billeder andre steder.

Måder at implementere Social proff ved netdating
Jeg oplever den her sektion i følgende elementer: Billeder, profilteksten, åbneren og samtalen.

Billeder
Det er altid godt at have nogle billeder i ens galleri hvor man er sammen med andre mennesker. Profilbilledet kræver som regel at man er sig selv, men man kan sagtens tage billedet i sociale settings. Tager man et billede på Strøget i København, så viser man at man kommer ud, hvilket giver social proff.

Profilteksten
Sørg for at fortæl at du er social og at du har venner. En anden ekstrem er at inkludere en sætning lignende: ”Jeg sidder sammen med 3 veninder som synes jeg skulle have en datingprofil, og her er så resultatet!”. Få implementeret noget social proff på en eller anden måde.

Åbneren
Det vigtigste her er at vise at man er vant til at pigerne svarer en (også selvom det ikke er tilfældet). På denne måde vil du få en større svarrate.

Samtalen
Igen, bare vis at du er et socialt fungerende menneske som har venner. Fortæl om historier og episoder. Vis hende at du har piger i dit liv allerede, og hun ikke er den sidste løsning på jorden.