Over 1.000.000 Facebook profiler er blevet stjålet og misbrugt på en “smart” datingside.. som åbenbart manglede brugere? Din profil kan være blandt? Projektet Face-To-Facebook ville demonstrere hvor nemt det er at stjæle personoplysninger fra folks åbne facebook profiler. 1.000.000 profiler blev udvalgt og heraf blev 250.000 af dem lagt på en falsk datingside kaldet: www.lovely-faces.com.

Siden er dog ganske blank i skrivende stund.. Men det kunne måske have noget at gøre med at Facebook naturligvis er rasende over misbruget. Bagmændene bag siden har udtalt at de kun vil fjerne de profiler fra websiden som de får henvendelser om, og der har været mulighed for at gå ind på siden og tjekke om man lå der.. Det er dog suspenderet.. kunne forestille mig at Facebook nok har sendt deres advokater efter dem.. Så nogen kunne have ret travlt med delete knappen.

Der er to aspekter i den historie.. 1. Der er en risiko ved at have en helt åben profil, for indholdet kan indekseres og gemmes i bl.a. Google, men også af alle andre der vil bruge dine informationer… Så jeg vil anbefale at du indstiller din Facebook profil til KUN at kunne vises for dine venner eller evt. venners venner… 2. Facebook kunne vælge at lukke siden mere af for udefrakommende, så man ikke selv skal gøre det. Men igen.. Man må også selv være lidt ansvarlig for sine oplysninger

Kilde: One.com

© Photosani - Fotolia.com

© Photosani – Fotolia.com