Når man skal på date for første gang med en person, kan det godt være nervepirrende. Om man kender personen på forhånd eller ej, så er der altid et hav af tanker, der flyver rundt i hovedet. Har man det rette tøj på? Er man for direkte? Hvad skal man sige? Listen af spørgsmål kunne sagtens fortsætte.

Derfor har vi samlet en guide til dig her, der forhåbentligt kan give dig ro på, og give dig nogle nye værktøjer, du kan bruge til at gøre den første date til en hyggelig oplevelse for jer begge. Og hvis du vil se, hvad man absolut ikke skal gøre på en første date, kan vi anbefale denne artikel: https://datinglab.dk/det-skal-du-ikke-goere-paa-foerste-date.

Overdriv ikke betydningen af den første date

Den første date er på mange måder vigtig. Det er her, man får dannet sit førstehåndsindtryk, og den betinger om date nummer 2 kan komme på tale. Men man skal passe på med at gøre mere ud af det end nødvendigt. Hvis du begynder at invitere personen ud på en dyr restaurant, og skænker champagne, så kan man risikere, personen synes det er for meget, eller også se det som standarden for fremtidige dates. Det kan hurtigt blive dyrt.

Det vigtigste er, at I begge to får lov til at opleve hinanden som individer. Man skal have tid og plads til at hygge og snakke sammen helt nede på jorden. Det er ikke nu, du skal sælge dig selv som den perfekte partner. Det arbejder man på henad vejen.

Gode steder til første date

Når man skal lære hinanden at kende, er de bedste steder til dates der, hvor man kan snakke meget uden forstyrrelser. Derfor er det generelt en ringe idé at tage sin date med i biografen, der jo ellers bliver set som et klassisk første datested. Hvorfor? Fordi hele meningen med en biograf er, man skal være stille. Så sider I der i to timer, og har ikke lært en dyt om hinanden. Spild af tid.

En café eller kaffebar er derimod rigtig fine steder at starte sin første date. Der er ro til at snakke, man kan få små snacks og kaffe til drikkelse etc. Atmosfæren er god sådan nogle steder, og det gør det nemmere at lære hinanden at kende. Bagefter kan man også gå en tur gennem en park sammen, eller ud at kigge på byen etc.

Hvad skal man sige?

Hvis du ikke naturligt er så god til at holde en samtale kørende eller improvisere samtaleemner, når man er i en samtalesituation, så kan det være en god idé at have noget forberedt på forhånd. Det sker for langt de fleste, at man bliver nervøs, og så går klappen lidt ned. Men tager man højde for det, går det ikke udover daten som sådan.

Lav en liste til dig selv om emner, du gerne vil spørge ind til eller selv vil fortælle om. Kig listen igennem i dagene op til daten, for så er risikoen for, man glemmer det langt mindre.

Alternativt kan du også fra starten af være ærlig med din date, og bare sige, du er rigtig nervøs, og det kan være du derfor går i stå. Nogle mennesker synes, nervøsitet kan være ret sødt, og hvis du er ærlig fra starten, kan det være, nervøsiteten falmer.

En sund balance mellem at tale og lytte

På den første date skal man sørge for at finde en god balance mellem hvor meget man taler og hvor meget man lytter. Hvis man taler for meget, kan det virke som om, man er selvcentreret og ikke interesseret i, hvad den anden person siger. Lytter man for meget får man ikke lov til at åbne op for sig selv, og hvad der gør dig interessant.

En god måde at holde flowet kørende på er spørgsmål. Hvis du sidder med en person, der har svært ved at åbne op, så må du være god til at stille spørgsmål, og det skal helst være åbne spørgsmål. Kan de blot svare ja eller nej, så kan samtalen hurtigt dø.

Hvis du svarer på et spørgsmål, så er det vigtigt, du også spørger personen om noget relateret eller helt andet, efter dit svar. Så viser du dit engagement, og du giver samtalen lov til at fortsætte.

Altid vær dig selv

Det vigtigste råd er at man altid er sig selv. Vil man finde den person, man bare passer supergodt med, så må man ikke gemme på sine gode eller dårlige sider. De kan lige så godt være nogenlunde tydelige fra starten af.

Så ved folk, hvad de har med at gøre. Hvis man ikke passer sammen, slutter det hurtigt, og man spilder ikke sin tid. Hvis de bliver hængende, så ved man også, man har fundet noget, der bare er helt rigtigt. Held og lykke!

Kategorier: Nyheder