Du bør så vidt muligt holde arbejdsliv og privatliv adskilt, men skulle der ske det, at du ser dig lun på din kollega, så skal du ikke nødvendigvis opgive den mulighed med det samme. Det er en kendsgerning, at omkring 1 ud af 10 finder deres partner på arbejdspladsen, hvorfor det ikke er utænkeligt, at du også vil finde kærligheden her.

Er du så vild med din kollega, at du bare må score ham eller hende, så synes vi, at du skal gå målrettet efter det. Det kunne jo være, at din udkårne også har følelser for dig – i så fald kunne det blive starten på noget rigtig godt.

Tip:bizzup.dk kan du læse mere eller mindre pinlige historier fra dansk erhvervsliv

Først det kedelige: Vær opmærksom på personalepolitikken

Selvom det kan lyde urimeligt, så kan dine følelser til kollegaen i værste fald komme til at koste dig jobbet. Det afhænger dog helt og aldeles af personalepolitikken. Er det ikke accepteret, at der opstår mere end uskyldig flirt blandt medarbejderne, så kan du eller din kollega risikere at blive afskediget.

Så er spørgsmålet bare, hvad der er vigtigst for dig; kærligheden eller dit mulige drømmejob?

#1 Flirt diskret

Hvad end personalepolitikken siger det ene eller det andet om kærlighed blandt medarbejderne, så er det en god idé at flirte diskret. Du kan nemlig ikke forvente, at dine øvrige kollegaer finder det hverken professionelt eller i det hele taget acceptabelt, at du går og kysser, krammer og flirter med din kollega hele tiden. Derfor bør I så vidt muligt kun flirte, når I er alene. Det bedste I kan gøre er faktisk at holde flirten væk fra arbejdspladsen. Det kan dog være lettere sagt end gjort, hvis man er forelsket.

Du kan f.eks. gøre følgende:

  • Komplimentér din kollega (både ansigt-til-ansigt og via chat)
  • Hold dig ikke tilbage med smil og blink
  • Dyrk det flirtende kropssprog

#2 Virk ikke desperat

Drømmer du om at opbygge et forhold med din kollega, så kan det være hensigtsmæssigt at tage et skridt ad gangen og undgå at virke desperat. Det er nemlig alfa og omega, at din kollega ikke ser dig som et interessant one-night-stand, men derimod som en mulig partner.

Giv derfor din kollega masser af plads og sørg for, at det ikke er dig, der skriver og starter samtaler hver gang. Samtidig skal du give udtryk for, at du godt kan lide ham eller hende.

#3 Tag et par overarbejdstimer

Overarbejde er normalt ikke noget, som vi danskere råber hurra for, men hvis du ved, at din flamme skal arbejde sent, så er det måske ikke så slemt at blive et par timer ekstra. I bedste fald kan I være helt alene på arbejdspladsen og kan derved flirte og kysse uden at skulle tage hensyn til jeres kollegaer. I kan også tage skridtet videre og få jer en fræk oplevelse, som sent vil blive glemt. Det er dog alfa og omega, at I sikrer jer, at alle jeres øvrige kollegaer har forladt adressen. Ellers kan det hurtigt blive meget akavet.

Kategorier: Annonce